Veronika Wilking... mijn drijfveren

De belangrijkste reden waarom ik bezig ben met het maken van kunst is dat ik het leuk vind om iets te creëren. Werken met kleur, textuur, contrast, lichtval, technieken en allerlei materiaal. Ideeën uitvoeren, kijken wat er gebeurt als ik bezig ben. Ik vind dat er veel te veel zomaar wordt weggegooid. Elk materiaal kan zijn schoonheid hebben, ook plastic zakjes, afvalhout, blikjes van frisdrank, takjes, stof, papier, metaal. Daarom werk ik veel met recycled materiaal. Schilderen doe ik meestal met acrylverf.

Inspiratiebron kunnen dingen uit mijn dagelijks leven zijn, beelden op straat, de natuur, een detail in kleding, lichtval, etc. Of beeldende kunst, foto's in tijdschriften, kranten, televisie, internet. Ook reizen kunnen veel inspiratie opleveren, of dit nu een fietstocht door Tilburg of een reis naar Zuid-Afrika of New York is. Vooral details, structuur of tegenstellingen vind ik interessant.

Mijn uitgangspunt is altijd figuratief, maar ik werk graag intuïtief en kijk wat er ontstaat als ik bezig ben. Meestal wordt het dan vanzelf abstracter. Ik ga bij het maken van kunst uit van mezelf, maar ik hoop dat het resultaat jou ook aanspreekt!
werk
... mij

Beeldende kunst, vormgeving en tekenen is iets waar ik als kind al door geboeid was. Na mijn opleiding tot docent tekenen (ik ben afgestudeerd op schilderen) ben ik in de grafische sector terechtgekomen. In mijn huidige baan bij de Universiteit van Tilburg heb ik minder met vormgeving te maken. Mede omdat ik dat echt miste, heb ik een paar jaar geleden de schilderkwast weer opgenomen.
Eind 2014 vond mijn eerste expositie plaats, waar ik veel positieve reacties op kreeg.
Veronika

info@veronikawilking.nl